Je wilt werken aan je leefstijl.

Heel veel mensen hebben daar ervaring in opgedaan. Net als jij en ik. De eerste stap is de belangrijkste; het besluit nemen om iets te gaan doen. Daarna ga je met volle overtuiging aan de slag. En het lukte ook. Maar dan komt het volhouden. Het volhouden is altijd het moeilijkst.

Iedereen kan afvallen, stoppen met roken en meer gaan bewegen. Maar hoe houd je dat nu langer vol. Hoe zorg je ervoor dat het nieuwe gedrag voor jou helemaal normaal wordt. Hoe zorg je ervoor dat je na een tijd trots kunt zijn op de verandering die je hebt doorgemaakt? Dat je kunt zeggen: ”Het is mij gelukt, en ik ben blij dat ik dit heb gedaan. Ik voel me nu geweldig.”

Als dit lukt is het nieuwe gedrag een deel van jouw manier van leven geworden, Het is jouw nieuwe leefstijl. Ik help mensen die een wens hebben om hun leefstijl duurzaam te veranderen. Ik richt me daarbij op de 5 hoofdthema’s van leefstijl:

  • Voeding
  • Beweging
  • Ontspanning
  • Roken
  • Alcoholgebruik

Deze thema’s hebben allemaal sterke relatie met gezondheid. Gezondheid nu, maar vooral ook gezondheid in de toekomst.

Ik help je bij het verduidelijken van jouw wensen. Ik help je bij het zetten van de eerste stappen. Ik help je door de moeilijke momenten heen en motiveer jou om door te zetten en vol te houden. Ik help jou totdat je het nieuwe gedrag eigen hebt gemaakt.