Ik ben Marc de Vries. Ik houd van bewegen. Eigenlijk al van jongs af aan. Ik heb zelf altijd veel aan wedstrijdsport gedaan (voetbal, volleybal, tennis, zwemmen). Tegenwoordig loop ik hard en golf ik af en toe.

Sportcoaching
Ik houd me graag bezig met de vraag waarom mensen bewegen zoals ze bewegen en de manier waarop mensen bewegingen kunnen aanleren. Ik ben altijd op zoek om te kijken of leerprocessen effectiever kunnen. Training geven en coachen van mensen vind ik prachtig. Ik was jeugdtrainer bij de Pijnackerse volleybalclub Netwerk voor mini’s en junioren. Ik heb tijdens mijn studietijd voetbaltraining gegeven aan de Amsterdamse D- en E-junioren van AVV Swift. Mijn laatste ervaringen als trainer/coach waren bij de Oirschotse hockeyclub HCO, waar ik 8 jaar lang verschillende jeugdteams heb gecoacht en getraind.

Opleiding
Na het VWO (Haags Montessori Lyceum) ben ik in 1987 aan de Vrije Universiteit in Amsterdam bewegingswetenschappen gaan studeren. Mijn afstudeerscriptie en -onderzoek heb ik gedaan aan de Simon Fraser University in Vancouver, Canada. Ik heb daar een jaar gewoond, gestudeerd en heel veel mooie ervaringen opgedaan. Na mijn afstuderen in 1993 heb ik nog 4 jaar gewerkt aan de Vrije Universiteit bij de vakgroep psychologie en bij de docentenopleiding.

Werkervaring
In 1997 ben ik begonnen bij Buro voor Fysieke Arbeid (www.bvfa.nl). Ik ben daar mede-eigenaar en verantwoordelijk voor operationele zaken en productontwikkeling. Buro voor Fysieke Arbeid is een advies- en opleidingsbureau voor bedrijfsopleidingen. We begeleiden bedrijven in de omgang met fysiek werk. Heel belangrijk omdat fysiek werk het nadeel heeft dat er veel kans is op overbelasting van gewrichten en spieren. Ik train mensen in diverse sectoren (logistiek, transport, schoonmaak, productie, zorg, kantoor) om het lichaam minder te belasten tijdens het werk. Bijvoorbeeld door slimmer te werken of door anders te bewegen. Zo ben ik dus ook in mijn dagelijkse werk bezig met bewegen, coachen en begeleiden van leerprocessen.

Leefstijl
In 2012 kreeg ik opeens de kans om een leefstijltraining te ontwikkelen en te geven aan logistieke medewerkers. De deelnemers werden geraakt door het verhaal in de training en gingen daar mee aan de slag. Door deze positieve respons en resultaten die ze behaalden ben ik hier sindsdien mee verder gegaan.

In 2017 heb ik besloten om mezelf verder te scholen op dit gebied. Bij CHIVO kennisinstituut vitaliteit en leefstijl heb ik de opleiding ‘leefstijlcoach’ gedaan. En nu ben ik klaar om mijn kennis te delen.